Wednesday, 31 October 2012

Penyanyi serata Dunia dulu & Kini!

Time2 buat kerja, kadang2 tension pasal kerja boleh sampai tahap hendak hentak kepala orang, apa yang saya buat untuk menghilangkan tension ialah, saya akan mendengar lagu rock 'evergreen', ternyata berkesan lebih 85% stress di kepala akan hilang, lagu yang best pastinya dari Penyanyi Ella, Search, Greenday, Scorpion, Bon Jovi,  Gun & roses, kumpulan Wings, & banyak lagi, terdetik di fikiran bagaimanalah rupa para penyanyi tu sekarang...Gambar dibawah bukan milik saya, cuba dipublish kembali oleh saya.

Tuesday, 30 October 2012

Kesan penggunaan dadah terhadap otak manusia!

Semua sedia maklum apa itu dadah, saya mempunyai kawan yang pernah terjebak dalam penggunaan dadah, namun mereka sempat insaf & mempunyai kehidupan yang lebih baik sekarang, dadah juga ada kebaikanya dalam bidang perubatan, namun digunakan dengan kuantiti yang terkawal, saya percaya penggunaan dadah yang tidak terkawal boleh mendatangkan 99.6% keburukan, hanya 0.4% kebaikan, iaitu bila orang tersebut mati, dan tidak menyusahakan keluarganya lagi!

Pernahkah anda terfikir kesan pengunaan dadah kepada otak manusia secara seni? Bryan Lewis Saunders seorang artis dari Washington, D.C telah melukis potret dirinya sendiri semasa dalam penggunaan pelbagai jenis dadah.

1. Psilocybin Mushrooms
  Link :Info lanjut
  
Hasil potret beliau dalam penggunaan dadah tersebut.

Monday, 29 October 2012

Freak commercial from the 60's

Surf punya surf youtube... terjumpa sia ni iklan.. Listen to the words on the advertisement...

Belajar senyum cara China!

Chopstick bukan hanya digunakan untuk makan, tetapi sesuai alat latihan untuk para manusia yang sukar untuk senyum, contohnya para pekerja2 di jabatan2 berkenaan yang sering murung jika bertemu pelangan.
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/10/29/article-2224893-15BDEA24000005DC-620_634x403.jpg

Fast tecnique to burn calories!

Robocop Vitamins!

I saw so many types of vitamin, but this one is totally awesome shyt!

 
Source :imgur.com

Nice tips for FOREVER ALONE!!

No Job, No friends, no partner, and life Suck!


Video of the day!

Iron Penis!!!!!! kahhkahkah!!


Gerbang paling kukuh di Jepun!

 Selepas kena bom atom & Gempa bumi... well gerbang tersebut masih kukuh, WTF!!

Sekitar Auto Show di kompleks sukan likas, Sabah!

Pada 20 oct 2012, time limpas2 di area likas sia tenampak banyak betul kereta, so sia singgah la sekejap, rupa ada event Autoshow disana...

Sunday, 28 October 2012

Dusun People early 20th century from Ranau!

Tahun mungkin dalam 1910 - 1915, kerana gambar ini diambil oleh Mr.Edward Owen Rutter yang berada di Borneo (formally know as Sabah today), dari tahun 1910-1915.

Singa garang dibuli seeokor BABi!

hehe...

No House? No Problem.. i Built one my oWN!

Untuk mahu tinggal berasingan dengan kedua ibu-bapanya, & belajar hidup berdikari, Austin Hay yang berasal dari Santa Rosa, California telah membina rumah mini untuk dirinya sendiri, iaitu dalam bentuk trailer house, dan menjadi angota termuda member of the growing Small House Movement di area beliau... pada pendapat sia, budak ni berbakat menjadi interior design @ architect.. baru 17 Tahun sudah boleh berdikari... satu lagi 'you can do it' attitude yang sia dapat belajar hari ini.

Rumah Austin
 

Bila haiwan peliharaan memakai SPEK!!

Ada yang kiut, ada juga yang biut...  but the last picture is seriously CooL!
 
 

PeePoo Bio Bags @ Tandas pakai buang!

 DI dunia yang didiami lebih kurang 2.6 billion manusia, kira 40% daripada populasi tersebut tidak mempunyai kemudahan tandas yang sempurna, iaitu najis tidak dapat dinyahbakteria@diurai dengan sempurna, dan akan menyebabkan bacteria pembawa penyakit merbahaya tersebar.

Anders Wilhelmson yang berasal dari Sweden telah mereka satu kaedah untuk menyelesaikan masalah tersebut dengan mencipta beg plastik 'PeePoo Bio Bags,Peepoo mengandungi lima gram urea, apabila kencing @ Tahi bersentuh dengan baja tersebut, maka berlakulah tindak balas peneutralan akan berlaku.
  

Thursday, 25 October 2012

DARA bernilai RM 2.44 JUta!!!

Seorang Pelajar dari Brezil bernama Catarina Migliorini dengan rela telah menjual DARA beliau secara online, pembeli bertuah dari Jepun bernama NAFSU NATSU telah berjaya membeli DARA Catarina dengan harga USD 780,000.00 @ RM 2.44 juta, pada masa yang sama  NAFSU NATSU dicabar hebat oleh dua pembeli dari Amerika & satu pembeli dari India.
Hasil daripada wang tersebut, Catarina akan menggunakanya untuk menolong golongan keluarga yang miskin di daerah beliau, anak siapa la ni!!
Bare assets: Brazilian Catarina Migliorini has agreed to sell her virginity online for $750,000 to a Japanese bidder  

Kereta berharga RM 29,051.77!

Kereta keluaran Britain, Dacia Sandero berkuasa 1.2 hanya berharga £5,995 @ RM 29,051.77 sahaja!
Bargain: The new Dacia Sandero will be retail from under £6,000 when it arrives in the UK in January 
No frills: The basic 'Access' model doesn't even come with a radio or air conditioning, although motorists can upgrade

He is among the lukiest in the world!

Thank god for every second of your life.

Apabila meriam WW1 pertama menembak kereta!

Meriam WW1 masih lagi mengekalkan keBAdAssnya!

 
 

Tuesday, 23 October 2012

Kim Jong Kook ft Gary and HaHa - Words I want to say to you!

Runningman variety TV show from Korea was the best show i seen until now. This song was the coolest song ever Featuring the Runningman Cast Kim Jong Kook (the soulful vocal), Haha@Hororo (the unique voice), and Gary (the Soulful rap).


Come on Malaysia, make a show like this, enough with the politics agenda, it sucks!! really SuckS!!!

Can wait to see this movie!!




 
Orang besi 3!!


Monday, 22 October 2012

The Humping Pact?!!? (18SX)

THis is super LolOLtroLoLoL!!!

humpingpact11.jpg 

Pesta Zombie di St.Kalamazoo, Michigan, US!

 The 'Z' Festival!!
2012 Zombie Festival 
2012 Zombie Festival

Peti sejuk 'Smile Open"!!

Para penyelidik di Universiti of Tokyo Sony CSL telah menghasilkan satu produk yang bijak, iaitu peti sejuk yang sukar dibuka jika kita tidak senyum.. jika anda sedih bila putus cinta, kena marah bos, @ mendapati anda diumpat rakan sekerja... anda mungkin mengambil masa untuk membuka peti sejuk tersebut.... bayangan terpaksa senyum dalam keadaan marah untuk membuka peti Sejuk tersebut... hehe
smiley.jpg

Sunday, 21 October 2012

Gambar Marilyn Monroe pada tahun 1950!

Foto potret Marilyn Monroe yang diambil oleh Encik Edward Clarke pada 1950 kita Marilyn berusia 24 tahun.
 marilyn-monroe-4 

Bila debat Obama and Romney diremix!

Kreatif & funny tahap dimana perasaan bila kita jumpa pembuka makanan dalam tin.


Ramalan bumi akan bergelap selama 3 hari laporan dari NASA!


Laporan dari Encik Charles F. Bolden, Jr., NASA Administrator.


 
Menurut beliau Bumi akan mengalami perubahan dimensi baru, di mana semua planet selari dengan matahari, akibat keselarian itu, bumi tisak dapat menerima cahaya matahari selama 3 hari.. hmmm... sama ada betul atau tidak... hanya tuhan yang menentukan nasib dunia... kita hanya mampu merancang...


Profile beliau : ww.nasa.gov

Thursday, 18 October 2012

Masuk ICU gara-gara lambat hantar air Suam!

Hanya kerana pelayan tersebut lewat menghantar air Suam yang dipesan, seorang lelaki membelasah, serta mengSMACK DOWNpelayan tersebut sehingga masuk ke unit rawatan rapi  ICU... Apa la manusia sekarang, sikit2 nak memberontak,  tapi jika dilihat dari rakaman cctv, pelangan lain tak ubah seperti cengkerik, hanya duduk diam tanpa berbuat apa2.... si pemukul pun kalau mau tunjuk kuat pun cari la yang sama saiz dengan kau... kesian pelayan tersebut sekarang sedang bertarung nyawa di Hospital.

RAKAM...rakaman CCTV  menunjukkan suspek membelasah mangsa. 
Sumber :www.hmetro.com.my

Fakta tentang Merokok!

Berhenti la monigup tu bah, morbahaya  bah ni. ( Berhenti la merokok, sebab ia amat merbahaya).
smoking1 Infographic: Smoking in the United States Statistics Revealed 
Sumber : naturalsociety

Wednesday, 17 October 2012

Cool Stuff!

where can i get this? Or i just can dream about it...

Source : wallpapersup.net

Karya lukisan minyak daripada Pelukis China Hu Ming!

Lukisan beliau mengabungkan elemen klasik, moden, lucu, seram, ganjil, luar dari imaginasi, & kebudayaan.
Ada beberapa gambar yang menarik minat saya... gambar beliau yang lain agak 18 Sxxx... kekkeeke.
The Deep Red lantern.
Rain at Sunset.(1996)

Tuesday, 16 October 2012

Gaya Street Sabah!

Pada hujung minggu yang lalu laluuu... saya sempat berkunjung ke Gaya Street, Kota Kinabalu, Sabah setelah 2 tahun tidak berkunjung ke sana, di sini saya ingin kongsikan, semakin banyak barang2 biasa, aneh, luar biasa, perkhidmatan, & macam2 lagi yang terdapat disini, ada juga yang pandai minilik nombor ekor.... LoL!!  
Para pegawai Dewan Bandaraya kota Kinabalu (DBKK) amat rajin memantau para pengguna yang meletak kereta di tempat yang salah, no kawtim2 ok... kupi-kupi pun diorang nda main ni... haha.! Gaya Street adalah laluan kenderaan pada hari2 biasa, tapi tidak pada hari minggu (pagi sampai petang lebih kurang jam 3pm la)... kalau kamu lalu juga sana guna kereta, mimang kena hempas pakai bangku, just kidding ok... haha.. gambar di bawah sia share just for Fun & to promote Holiday-Holiday Malaysia to Sabah!

Old Man Eating Dude For Last Seat On The Subway In China

Just because of a Seats in a subway, the old man bite this poor guy, and the sad things is the other people is just stand and watch! what the heck!!


Toyota TUNDRA menarik kapal angkasa Endeavor!

Untuk memindahkan Kapal angkasa Endeavor ke laluan untuk ke Pusat sains California, Kapal angkasa seberat 145 tan perlu ditarik dengan jentera yang biasa mereka gunakan, masalahnya jika kapal angkasa & jentera penarik berada di atas jambatan tersebut untuk perjalanan 5 minit, jambatan tersebut mungkin runtuh, jadi untuk mencari jentera penarik yang lebih ringan, Toyota Tundra datang membantu, ia merupakan "hero" hari tersebut.. Satu lagi dream car saya. Toyota Tundra!


Friday, 12 October 2012

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...